De stad Tilburg; ontdek de geschiedenis

Tilburg is een van de grotere steden in Noord-Brabant, gelegen in de regio Midden-Brabant. De stad Tilburg telt ruim 210.000 inwoners. De stad heeft veel buitenlandse invloeden die terug te zien zijn in het dagelijkse straatbeeld. Hiermee is Tilburg een toegankelijke stad voor internationals, die er komen werken, wonen of studeren.

Het ontstaan van Tilburg als dorp

Om erachter te komen waarom Tilburg als dorp startte nemen we je graag mee in wat het leven in een dorp inhoudt. Een dorp is een kleine gemeenschap die meestal in de buurt van een stad of stadje ligt. Het is meestal een relatief kleine gemeenschap met minder dan twintigduizend inwoners. In een dorp zijn er veel verschillende soorten winkels, parken en andere gemeenschappelijke faciliteiten. De mensen in een dorp leven meestal in rustige omgevingen en kunnen genieten van de natuur. Er is ook een sterke gemeenschapsgevoel, waarbij mensen elkaar helpen en steunen.

Die gemoedelijkheid is in Tilburg nog steeds te merken, de geschiedenis van Tilburg gaat dan ook ongeveer 1000 jaar terug. De eerste bekende vermelding van de stad dateert uit het jaar 1230. Toen werd de stad vermeld als Thilburch. In die tijd was het een klein agrarisch dorp, gelegen op de grens van het graafschap Holland en het hertogdom Brabant.

De ontwikkeling naar de stad die we vandaag de dag kennen

In de 14e eeuw werd Tilburg een bolwerk voor de Hollandse graven. De stad kreeg meer invloed en de bevolking groeide. In de 16e eeuw kreeg Tilburg stadsrechten en werd de stad uitgebreid met maar liefst zeven poorten. In de 17e eeuw werd Tilburg een belangrijk handelscentrum. Veel handelaren vestigden zich in de stad en de industrie begon zich te ontwikkelen. In de 19e eeuw werd de stad uitgebreid met de aanleg van verschillende straten en kanalen. In de 20e eeuw groeide de stad nog verder. De afgelopen jaren heeft Tilburg een ware transformatie doorgemaakt. Er zijn veel nieuwe winkels, restaurants, hotels en kantoren gebouwd. Tilburg heeft in de loop van de jaren een lange, interessante geschiedenis opgebouwd. De stad heeft een indrukwekkend verleden, een unieke cultuur en een rijke geschiedenis. Tegenwoordig is Tilburg een moderne stad met veel cultuur, winkels, musea en andere bezienswaardigheden.

Gelukkig is de gezelligheid in de stad Tilburg niet verdwenen

Tilburg heeft nog elk jaar regelmatig feesten, de inwoners van Tilburg zitten dan ook niet graag stil. Zo heeft Tilburg: de Tilburgse kermis, levenslied, Tilburg zingt en nog vele andere mooie feesten gedurende het jaar. Laat je dus vooral niet tegenhouden om naar Tilburg te komen dit jaar.

  • All Post
  • Informatie
  • Ontspannen
  • Recepten
  • Tips
  • Uncategorized
Load More

End of Content.

Stuur je eigen artikel in!

Geniet samen

Voor het insturen van je eigen artikelen, recepten of advertenties kan contact worden opgenomen met info@bodybeeld.nl

Newsletter!

Subscribe And Get Discount

0 %
You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.