Een pizza maken van restaurant kwaliteit; zo kun je dat doen!

Natuurlijk is een pizza halen in een Italiaans restaurant makkelijk en vaak ook nog eens lekker. Ook zelf een pizza maken kan een leuke bezigheid zijn! Op deze manier kan er een persoonlijke tint aan de smaak van de pizza worden gegeven. In dit artikel geven we een aantal handvaten om een pizza te maken van restaurant kwaliteit.

Hoe maak je een goede pizzabodem?

Stel je voor dat je begint met het creƫren van een heerlijke pizza van restaurantkwaliteit. Het begint allemaal met de perfecte pizzabodem. In een grote kom meng je 500 gram bloem met een zakje droge gist. Voeg een theelepel suiker en zout toe, en giet er 325 ml warm water bij. Het geheim zit hem in de smaakvolle olijfolie die je toevoegt, twee eetlepels om precies te zijn.

Nu begint het echte werk. Je kneedt het deeg gedurende 10 minuten, tot het glad en elastisch aanvoelt. Daarna laat je het deeg 1-2 uur rusten op een warme plek, bedekt met een vochtige doek. Het zal langzaam rijzen en luchtig worden. Wanneer de tijd rijp is, rol je het deeg uit tot de gewenste dikte voor je pizza.

Maak een smakelijke pizzasaus

Je pizza verdient niets minder dan de meest smakelijke tomatensaus. In een pan op middelhoog vuur verhit je een theelepel olijfolie en voeg je fijngehakte knoflook toe. Je zult meteen de heerlijke geur ruiken. Voeg 400 gram tomatenblokjes uit blik en een theelepel gedroogde oregano toe. Laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 20-30 minuten, tot deze dikker wordt. Vergeet niet om zout en peper naar smaak toe te voegen.

Maak het persoonlijk door je eigen toppings te kiezen!

Nu komt ons favoriete deel, de toppings en het bakken. De saus die je net hebt gemaakt, verspreid je als een canvas over de pizzabodem. Je bestrooit rijkelijk met geraspte mozzarella kaas en voegt je favoriete toppings toe. Misschien kies je voor sappige pepperoni, champignons, paprika of welke ingrediƫnten je maar lekker vindt.

Je opent de deur van je voorverwarmde oven, die straalt op 220 graden Celsius. Plaats de pizza in de oven en kijk vol verwachting toe terwijl de korst langzaam goudbruin wordt en de kaas begint te bubbelen. Dit duurt meestal zo’n 12-15 minuten, maar blijf alert.

Eindelijk, als de pizza perfect gebakken is, haal je hem uit de oven en garneer je hem met verse basilicumblaadjes. Je snijdt een punt af en geniet van de heerlijke smaken van je zelfgemaakte pizza van restaurantkwaliteit. Wat een heerlijke maaltijd om te delen met vrienden en familie! Eet smakelijk!

  • All Post
  • Informatie
  • Ontspannen
  • Recepten
  • Tips
  • Uncategorized
Load More

End of Content.

Stuur je eigen artikel in!

Geniet samen

Voor het insturen van je eigen artikelen, recepten of advertenties kan contact worden opgenomen met info@bodybeeld.nl

Newsletter!

Subscribe And Get Discount

0 %
You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.