Restaurant Taste! serveert het beste gerecht van Tilburg Culinair 2018

Restaurant Taste! serveert het beste gerecht van Tilburg Culinair 2018

TC17 PVP stickers contour 5x7cm 3x2ex_Pagina_1Restaurant Taste! heeft donderdagavond de Patrick Verbunt prijs gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het restaurant dat tijdens Tilburg Culinair het beste gerecht op de kaart heeft staan. Taste! won de prijs met twee bereidingen van paling, een gerecht dat volgens Kokmeijer perfect uitgevoerd is.

Een deskundige jury onder leiding van chefkok Onno Kokmeijer heeft donderdagavond alle gerechten beoordeeld. “Het is bijna magic”, zei Kokmeijer over het gerecht van het Tilburgse restaurant Taste!. “Fantastisch mooie smaken. Jezus, die paling is lekker.” De winnaar ging naar huis met een schilderij van de Tilburgse kunstenaar Rob van Trier.

De tweede plaats was voor de Houtloods, ook uit Tilburg. De Houtloods serveert een bijzonder gerecht van Zeebaars met oester en komkommer dat volgens de jury gekenmerkt wordt door verfijning en verfrissing. Kokmeijer gaf hoog op over de beleving die De Houtloods neer weet te zetten. “Ze hebben iets fantastisch.”

De bronzen medaille was voor Otori uit Oisterwijk. Kokmeijer roemde de rijke, Aziatische smaken van de coquille met gamba’s die het restaurant uit Oisterwijk serveert.

Alle winnende gerechten zijn tijdens Tilburg Culinair verkrijgbaar.

Over Onno Kokmeijer
Tweesterrenchef Onno Kokmeijer is een rising star die tot de zestig beste chefs ter wereld gerekend wordt. Voor één enkele avond verruilde Kokmeijer de keuken van Ciel Bleu in het Okura Hotel voor Tilburg Culinair. Kokmeijer nam zijn eigen keukenbrigade mee. Speciaal voor de opening van Tilburg Culinair werd zijn team aangevuld met alle chefkoks van de deelnemende restaurants. Het diner werd gevolgd door een feestelijke gala-avond.

Over de Patrick Verbunt Prijs
De Patrick Verbunt Prijs is een eerbetoon aan de in 2010 overleden horeca-ondernemer Patrick Verbunt. Patrick Verbunt was begrip in de Brabantse en in het bijzonder Tilburgse Horeca. Hij was onder meer medebedenker van het Toepertoetje en maakte het Groot Tilburg Horecaboek, een prachtig naslagwerk. De Patrick Verbunt Prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens Tilburg Culinair, waar Verbunt mede-oprichter van was.