Sterrenchef Adrian Zarzo bepaalt het beste gerecht van Tilburg Culinair

Sterrenchef Adrian Zarzo bepaalt het beste gerecht van Tilburg Culinair

Wat is het beste gerecht van Tilburg Culinair? Die vraag wordt dit jaar beantwoord door sterrenchef Adrian Zarzo. De Eindhovense topkok bepaalt op donderdag 21 september welke van de tien deelnemende restaurants de Patrick Verbunt Prijs in ontvangst mag nemen.

Adrian ZarzoTilburg Culinair vindt plaats van 21 tot en met 24 september op het Louis Bouwmeesterplein. Op de parkeerplaats achter de schouwburg verrijst een culinair plein dat zijn weerga niet kent. Tijdens het laatste weekend van september koken in totaal tien chef-koks van de beste restaurants uit het 013-gebied de sterren van de hemel. Je kunt dan kiezen uit bijna veertig verschillende gerechten, variërend van roodbaars met gepofte schubben (De Houtloods) tot zeeduivel en zwezerik (St. Sjaak).

Zarzo rockt!
Maar welke van deze veertig gerechten is het allerbeste? En welk restaurant mag zich de trotse eigenaar noemen van de Patrick Verbunt Prijs? Dat is iets wat elk jaar bepaald wordt door een culinaire naam van formaat. Dit jaar komt het hoofd van de jury uit Eindhoven. Adrian Zarzo, eigenaar van het Eindhovense restaurant Zarzo, leerde de kneepjes van het vak bij De Librije van 3-sterrenchef Jonnie Boer. In 2015 ontving Zarzo zelf zijn Michelinster. Zarzo doet niet voor zijn leermeester uit Zwolle onder. De Volkskrant schreef: “Wat Adrian Zarzo doet is Gastronomie 2.0: culinair hoogstaand eten in een losse, hippe stijl. Zarzo rockt.”

Spanje
Waar liggen Adrian Zarzo’s culinaire voorkeuren? “Als jongen ben ik geboren en opgegroeid in Spanje”, vertelt hij. “Ik laat me nog steeds inspireren door de puurheid van de Spaanse keuken. En ik streef naar sereniteit en de juiste balans in een gerecht.” Op zijn veertiende droomde Adrian Zarzo al van een eigen restaurant. “Na de koksopleiding heb ik in verschillende restaurants gewerkt en ook meerdere functies bekleed zowel in de keuken als in de bediening. In de restaurants waar ik ben opgeleid, waren de belangrijkste leermomenten als ik dacht: Dit zou ik zelf anders aanpakken. In mijn restaurant sta ik het liefst aan de voorzijde. Dan heb ik het gevoel dat ik iets meer controle heb over alles en alles beter overzie. Tipico Zarzo is een totaalbeleving. Een plek met mooie mensen waar geen drempel bestaat. Jong en oud is hier welkom. Herkenbaarheid en identiteit spelen bij ons een grote rol en daarbij het bouwen aan een van de mooiste wijnkelders in Nederland.”

Wat is voor Zarzo een topgerecht? “Dat is een gerecht met een fijne wijn-spijscombinatie. In onze smaken proef je veel passie en plezier. Mijn favoriete smaakcombinaties zijn: rog of paling en artisjok, burrata & kaviaar, ossenhaas & ansjovis.”

 

Reageer op dit Bericht